Ремонт на перални - професионални сервизни услуги по домовете

Пералните са сред най-важните уреди, които се използват във всяко домакинство. Когато тя не работи нормално или изобщо спре да изпълнява командите, в повечето случаи се търсят сервизни услуги от опитен техник, за да бъде отстранен проблемът.

С успешната си практика, която надхвърля няколко десетилетия, инж. Станев се е доказал като добър майстор, способен да се справи с ремонта на перални и друга битова техника.

Настоящият блог има за цел да представи и популяризира неговата професионална работа пред по-широка аудитория и да улесни търсенията за техник, който да ремонтира пералнята в дома и в никакъв случай не представлява учебно помагало за начинаещи майстори :).

петък, 23 март 2018 г.

Ремонт на пералня с повреден клапан


Снегът през март, който щедро се сипе над вечерно притихналата София, ми припомни ремонт на пералня, който бях извършил в една бяла и студена зима, вече не помня преди колко години. 

Снимка на пералня, ремонтирана от инж. Станев

 ремонт на пералня @ Ремонт на перални по домовете,  ремонт на пералня в Бели брези,ремонт на пералня в София @ Ремонт на перални по домовете,ремонт на перални,  техник @ Ремонт на перални по домовете, ремонт, пералня, в Бели брези, майстор, електромагнитен вентил, клапан,  сервиз, пералнята не пълни с  вода, уред ,
Ремонт на перални

Защо съм запомнил споменатата поправка на битовия уред за пране, може да се поинтересува някой, но въоръжете се с малко търпение и ще стане съвсем ясно като майско небе. 

По моя обява потърсиха техник за ремонт на пералня. Когато посетих семейството в Бели брези, започнах с диагностика на уреда. Покрай мен важно преминаваше охранен черен котарак, който ми хвърляше любопитни погледи, за да контролира работата на майстора. Пералнята имаше повреден електромагнитен вентил (клапан), а подобни неизправности спадат към категорията на по-редките сервизни проблеми. 


Ремонт на пералня с повреден клапан (електромагнитен вентил)

Авторска снимка на сервизния техник от мястото на ремонта.
Това обяснява до известна степен качеството.

Повреден клапан на пералня

Клапанът служи да пуска и спира чистата вода, която влиза в пералнята. Ако той се повреди, пералнята спира  да пълни с вода или казанът може да се препълни  и е възможно да стане наводнение. 

Ремонтът на пералнята приключи със смяна на клапана под зоркия поглед на черния котарак, който явно бе усетил, че вкъщи има пухкава госпожица, която в онези снежни дни бе в любовен период. Предстояха други ремонти

 ремонт на пералня,  ремонт на пералня в Бели брези,ремонт на пералня в София,ремонт на перални,  техник, ремонт, пералня, в Бели брези, майстор, електромагнитен вентил, клапан,  сервиз, пералнята не пълни с  вода, уред ,
В очакване на цветна пролет

Хубаво нещо е белият сняг, но е време за бял цвят по клоните и свежа зеленина, за онзи незабравим аромат на пролет, който носим като надежда за ново начало...


Ремонт на пералня AEG със счупена ключалка е следващата статия. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар