неделя, 12 февруари 2017 г.

Майстор за ремонт на счупена ключалка за люк на пералня Zerowatt

Ремонтирах кафемашина у дома и бързах да приключа, защото имах уговорка с човека, който я донесе да я вземе обратно към 7.30 привечер. Телефонът ми прозвъня и дамски глас ме попита дали мога да поправя пералнята й, която била с повредена ключалка. Попаднала на моя телефонен номер, след като потърсила в нета "ремонт на ключалка на пералня", където излизат не само снимки, но и доста публикации, които съм правил по темата. Отговорих утвърдително, имах възможност да я включа в графика  ремонти за следващия ден. Разбрах, че пералнята била марка Zerowatt. 

Писал съм нееднократно, че ключалките за люк на пералните са различни за различните модели на една и съща марка, затова се налага да демонтирам повредената ключалка при първо посещение на адрес, после по този образец да намеря нова или да поправя счупената. Това налага второто посещение в дома на собствениците на пералнята. 

Дамата държеше всичко да стане в рамките на едно посещение, което бе невъзможно,а ключалки на защото не знаех нито вида на ключалката, нито типа повреда дали би позволила ремонт. 

За пример две снимки на счупена ключалка за пералня Zerowatt, за да се  убедите в казаното от мен. 

счупена ключалка за пералня, ключалка за люк на пералня,люк , ключалка,ремонт,    в дома,
Счупена ключалка за пералня Zerowatt

ключалка за люк на пералня,люк , ключалка,ремонт,    в дома,  техници,   уред, майстори, ремонт на ключалка,
Ключалка за пералня Zerowatt

Тя не отстъпи от позицията си и приключихме разговора. Около седмица по-късно същата госпожа се обади отново с молба за ремонт на пералнята й, защото двама техници ходили, но не намерили такава ключалка. 

Поправих повредения елемент, поставих я обратно, пералнята тръгна, а собственичката на уреда изрази съжаление, че не ме е послушала в началото, защото вместо да спести някой лев, каквото намерение имала,  похарчила повече за майстори, които не се справили с ремонта на ключалката, липсваща в магазините за части. 

Когато името работи за теб!


Няма коментари:

Публикуване на коментар