Ремонт на перални - професионални сервизни услуги по домовете

Пералните са сред най-важните уреди, които се използват във всяко домакинство. Когато тя не работи нормално или изобщо спре да изпълнява командите, в повечето случаи се търсят сервизни услуги от опитен техник, за да бъде отстранен проблемът.

С успешната си практика, която надхвърля няколко десетилетия, инж. Станев се е доказал като добър майстор, способен да се справи с ремонта на перални и друга битова техника.

Настоящият блог има за цел да представи и популяризира неговата професионална работа пред по-широка аудитория и да улесни търсенията за техник, който да ремонтира пералнята в дома и в никакъв случай не представлява учебно помагало за начинаещи майстори :).

понеделник, 15 септември 2014 г.

Ремонт на пусков клавиш на пералня

Започвам тази септемврийска седмица с ремонт на пералня, който извърших преди известно време. 




Налагаше се да се извърши ремонт на пусков (стартов) клавиш на перална машина в квартал, близък до Борово. Беше неделен ден, но се отвори пролука в графика ми на майстор, който поправя перални, съдомиялни, печки, телевизори и друга битова техника по домовете по стечение на обстоятелствата, породени от икономическата ситуация в България.


ремонт на пусков клавиш на пералня


Пералнята бе доста старичък модел и значително амортизирана. Собственикът натиснал пусковия клавиш със сила много по-голяма от необходимата и бе счупил клавиша. Закупуването на такъв клавиш бе свързано с известен  риск – може да обикаляш из магазините за резервни части часове наред, но пак да не се намери необходимото за ремонта, защото пералнята бе с дълъг трудов стаж и имаше тонове изпрани дрехи в досието.

След кратка консултация със собственика, извадих клавиша за половин пране, който беше от същия тип. Размених местата на клавишите, свързах необходимите кабели и ремонтът се оказа успешен – пералнята отново работеше. Това беше добро решение, евтино, бързо и практично и се елиминираше опасността от проблем с новозакупена част, ако изобщо се намереше подходяща за този модел.




Описаната сервизна процедура не се препоръчва за начинаещи майстори – трябва много предпазливо, с точни отмерени движения, да се извадят клавишите без да се счупят, да се внимава със свързването на кабелите – може да даде накъсо или да изгори програматор, електромотор, клапан или да се повреди нещо друго по невнимание, незнание или несръчност.







Още статии и информация за ремонти може да прочетете тук:



Успешна нова седмица и много положителни емоции, от които да избуят доброто и любовта  – това е пожеланието на майстора на ремонтите на перални, телевизори и печки за предстоящото седемдневие!

ремонт на перални по домовете



Инж. Галин Станев
За контакти:
Тел. 0898 371028


сервиз за телевизори, печки, съдомиялни, микровълнови, перални


Сервиз на телевизори, перални, съдомиялни, сушилни, електронни платки на климатици, печки, фурни,  микровълнови, аспиратори, диспозери и друга битова техника по домовете без почивен ден.


ремонт на врътки на ключове на печки




1 коментар: